Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Yaz Aylarında Beslenme ve Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar ve Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında beslenme şekli ve cilt sağlığı konusunda önemli önerilerde bulundular.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Dündar, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için yüksek koruma faktörlü güneş kremlerinin ve nemlendiricilerin düzenli kullanımını vurgularken, Diyetisyen Al ise yaz aylarında artan sıvı kaybını dengelemek için su ve mineral desteğinin önemine değindi.

Her iki uzman da yaz döneminde beslenme düzenine dikkat etmenin ve cilt ile saç sağlığını korumanın uzun vadede birçok sağlık sorununu önleyebileceğine dikkat çekti.

‘Cildinizi Güneşten Koruyun, Nemlendirmeyi Unutmayın’

Yaz aylarında güneş ışınlarının cilde zarar verebileceğini belirten Dr. Makbule Dündar, güneş alerjisi veya leke sorunu olanlar için en az SPF 50 koruma faktörlü güneş kreminin kullanılmasını önerdi ve lekelerde de güneş koruyucunun önemli olduğunu belirtti.

‘Günde En Az 2-3 Litre Su İçilmeli’

Cilt bakımında yapılan en büyük hatalardan birinin yazın nemlendirici kullanımının bırakılması olduğunu belirten Dr. Dündar, cildin yazın da neme ihtiyaç duyduğunu ve günde en az 2-3 litre su içilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, yazın retinoik asit içeren ürünlerin kullanımının azaltılması gerektiğini de ekledi.

‘Saçlarınıza Özel Yaz Bakımı Uygulayın’

Güneş, deniz ve havuzun saç sağlığını etkilediğini belirten Dr. Dündar, yaz aylarında saç bakımına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Saç sağlığını korumak için bitkisel yağlar kullanabileceğini belirten Dündar, saç dökülmesine karşı da önlemler alınması gerektiğini söyledi.

‘Vücut Isısının Artmasıyla Su Kaybı da Artıyor’

Yaz aylarında vücut ısısının artmasıyla birlikte su kaybının da arttığını belirten Diyetisyen Asya Naz Al, günde en az iki buçuk-üç litre su içilmesi gerektiğini önerdi. Ayrıca, terleme ile kaybedilen minerallerin yerine konulabilmesi için her gün bir şişe maden suyu içilmesini tavsiye etti.

‘Tatlı Meyvelerde Porsiyon Kontrolüne Dikkat’

Meyve ve sebze tüketiminin bu dönemde önemli olduğunu belirten Al, özellikle kavun ve karpuz gibi yüksek şeker içeren meyvelerde porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Kan şekeri dengesini sağlamak için karpuz yanında peynir tüketmenin faydalı olabileceğini belirtti.

‘Fast Food Tarzı Gıdalardan Uzak Durun’

Yazın sindirim sisteminin daha fazla zorlandığını belirten Al, yağlı ve fast food tarzı gıdalardan kaçınılması gerektiğini söyledi. Sindirimi kolaylaştırmak için probiyotik içeren gıdalar tüketilmesini öneren Al, salatalara sirke eklemenin hem lezzetli hem de faydalı olabileceğini belirtti.

‘Soğuk Kahveye Dikkat, Her Kahve İçin Fazladan Su İçin’

Gazlı içecek ve soğuk kahve tüketiminin arttığını belirten Al, bu içeceklerin vücuttan su atımını hızlandırabildiğini söyledi. Şekerli içecekler yerine şekersiz veya sadece sütle hazırlanmış kahve tüketmeyi öneren Al, her kahve ya da gazlı içecek için bir bardak fazladan su içilmesi gerektiğini belirtti.

Related Posts

Popüler kahvaltılığın kanser riskini artırdığı ortaya çıktı

Milyonlarca kişinin severek tükettiği şekerli kahvaltılık gevreklerin sağlığa ciddi zararlar verdiği ortaya çıktı. Yapılan yeni bir araştırmada, aşırı işlenmiş gıdaların kanser riskini yüzde 12 oranında artırdığını ortaya koydu.

Prof. Osman Müftüoğlu: Beş ‘mental sis’ belirtisinden üçü sizde varsa dikkatli olun!

Prof. Osman Müftüoğlu: Beş ‘mental sis’ belirtisinden üçü sizde varsa dikkatli olun!

Uzmanlar uyardı: Kelle paça yerine bu çorbayı için

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden kelle paça çorbası hakkında dikkat çeken bir uyarı yapıldı. Uzmanlar, bu çorbanın aşırı tüketiminin sağlık açısından olumsuz etkileri olabileceğini belirterek, alternatif olarak morina balığını önerdi.

Gıda skandalında sıra havuca geldi: Avrupa’dan geri gönderildi, zehir saçıyor

Türkiye’den Romanya’ya ihraç edilen havuçlarda, insan sağlığı açısından tehlikeli seviyede “linuron” maddesi tespit edildi. Avrupa Birliği’nin Gıda ve Yemler İçin Hızlı Alarm Sistemi (RASFF), söz konusu ürünlerin piyasadan çekilmesine ve Avrupa pazarına girişinin engellenmesine karar verdi.

Fındık, fıstık veya badem değil: En faydalı kuruyemiş bakın hangisi seçildi

Kuruyemişler protein, mineral ve vitaminler açışından oldukça zengindir. Her gün belirli oranlarda kuruyemiş tüketmenin sağlığa birçok faydası bulunurken, fındık, fıstık ve bademden daha faydalı kuruyemişi uzmanlar açıkladı.

Çörek otunu doğru tüketiyor musunuz?

Araştırmalar, binlerce yıldır şifa kaynağı olan çörek otunun; karaciğer yağlanması, iltihaplı romatizma gibi 
sağlık sorunlarına iyi geldiğini gösteriyor. Ancak etkilerinden faydalanmak için sadece poğaça, börek gibi hamur işleriyle tüketmek yetmiyor… Ölçüsünü ve tüketim şekillerini iyi bilmek gerekiyor.