Sabah-akşam 1 bardak içmek yetiyor! Kurusu vücuda ilaç gibi, 3 haftada yenilenin

Dut kurusu, teze dut meyvesinin kurutulmasıyla elde edilir. Reçel, çay gibi birçok şekilde kullanılabilen dut kurusunun faydası saymakla bitmez.

C vitamini, lif, kalsiyum ve antioksidan kaynağı olan dut, yüksek düzeyde protein ve demir içerir.

Bu sayesinde kansızlığa, kötü kolestrol seviyesinin düşürülmesine, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olur.

Dut kurusu aynı zamanda kanın pıhtılaşmasını engeller ve daha sağlıklı bir kemik yapısına sahip olmayı teşvik eder.

Sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığa iyi gelir, serbest radikallerle savaşır ve kansere karşı korur, vücuttaki enfeksiyonu atmayı kolaylaştırır, öksürüğü yatıştırır, kan basıncını düzenler ve kalp sağlığını korur ve anemi gibi kan bozukluklarını önler.

Kemik sağlığını güçlendiren dut kurusu aynı zamanda İnfluenza gibi virüsleri ve bakterileri önler, buna ek olarak beynin kalsiyum ihtiyacını karşılar.

Dut kurusunun suyu aynı zamanda vücuttaki egzama, sedef gibi cilt hastalıklarına da oldukça faydalıdır. Peki dut kurusunu nasıl kullanmalıyız?

2 yemek kaşığı dut kurusunu 1,5 su bardağında 7 dakika kaynatın. Yarısını sabah yarısını akşam olacak şekilde 2-3 hafta boyunca için.

Hazırladığınız bu kür sayesinde 3 haftanın sonundaki muhteşem değişimi gözlerinizde göreceksiniz.

Related Posts

Doğuştan gelen kalp anomalisinden 47 yaşında kurtuldu

İstanbul’da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Dilek Cömert (47), çocukluğundan beri sık sık akciğer enfeksiyonu geçiriyor ve hastaneye gittiğinde bronşit, zatürre, verem gibi farklı farklı teşhisler alıyordu. Hareket ederken yorulan ve sürekli dinlenme ihtiyacı hisseden Cömert’e 2006-2007 yılında ‘scimitar sendromu’ denilen kalp anomalisi teşhisi konuldu. Cömert, kardiyoloji doktorunun önerisiyle Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal’e muayene oldu. Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, tarafından kalbi durdurulmadan minimal invaziv (kapalı yöntem) ile ameliyat edilen Cömert, yaklaşık 3 saatlik ameliyatından ardından sağlına kavuştu ve taburcu oldu.

Fazla yemek tümörleri besliyor

Prof. Dr. Necdet Üskent, ‘’Araştırmalara göre öğün sayısı fazla, karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme vücuttaki tümörü büyütüyor’’ dedi.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Kanal İstanbul gibi ‘çılgın’ projeler sağlık sorunlarına da neden oluyor: ‘Kentin ısısını artırıyor’

Kanal İstanbul gibi projelerin kentlerde beton yoğunluğunun artmasına neden olduğunu belirten Prof. Dr. Köktürk, “Kirli hava ve artan sıcaklıklar sağlığımızı tehdit ediyor” diye konuştu.

Kıyamet Havada mı Kopacak?

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı’nın, ‘havanın önemli bir silah, savaş aracı’ olduğu yönünde açıklaması gündem oldu. Ünlü Yazar Abbas Güçlü’de aynı konuya değindi.