Liman çıkış belgelerine yeni düzenleme

Deniz Turizmi Araçlarına Yönelik Yönetmelik Değişikliği Yürürlüğe Girdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan “Limanlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Bu değişiklikle, liman çıkış belgesiyle ilgili düzenlemeler yeniden yapıldı.

Artık, yolcu gemileri ve kruvaziyer gemileri hariç gerçek ve tüzel kişilere ait özel ve ticari yatlar, gezi amaçlı tekne ve deniz turizmi araçlarına liman çıkış izni verilirken, bu izin Deniz Turizmi Yönetmeliği kapsamında seyir izin belgesi olarak verilecek ve liman çıkış belgesi yerine geçecek.

Denetimlerde, gemilerin asgari gemi adamı donanımı, personel sayısı, güvenlik belgeleri ve gemi adamlarının yeterlilik belgeleri kontrol edilecek. Yolcu gemilerinde yolcu sayısı, Türk bayraklı gemilerde deniz şartlarına uygunluk, yabancı bayraklı gemilerde ise emniyet belgeleri denetlenecek.

Yük gemilerinde ise yük miktarı ve gemi cinsi belgesiyle uygunluğu kontrol edilecek. Liman çıkış iznine ilişkin denetimlerde gerekli tüm belgelerin geçerliliği ve uygunluğu Bakanlık tarafından belirlenen yönergeler doğrultusunda yapılacak.

Liman başkanlığınca gemi sefere çıkmadan önce can kurtarma, yangından korunma, seyir donanımları ve yakıt gibi unsurların denetlenmesi gerekecek. Ayrıca, ticari faaliyet göstermeyen gemilere liman çıkış belgesi verilmeyecek.

Liman çıkış belgesi, Marmara Denizi dahil olmak üzere Türk boğazlarında sefer yapan gemilere 60 gün süreyle düzenlenecek. Yeni inşa gemilerin sefere çıkmak için liman idari sınırını aşması durumunda yazılı izin belgesi gerekecek ve liman çıkış belgesi istenmeyecek.

Aynı şekilde, hidrokarbon arama ve üretim faaliyetlerinde kullanılan gemilerin seferleri de özel liman sahalarından yapıldığında bitişik liman seferi kabul edilecek.

Kıyı Tesislerinde Su Ürünleri Avcılığına İzin Verilebilecek

LNG gemilerinin liman tesislerine yanaşması durumunda güvenlik tedbirleri kapsamında römorkör alınması ve kılavuz kaptan bulundurulması zorunlu olacak. Hava ve deniz koşullarına göre römorkör sayısı ve çeki gücü artabilecek.

Kıyı tesislerinin yaklaşım kanallarında belirli şartlar altında dönemsel su ürünleri avcılığına izin verilebilecek, bu karar demirleme sahalarının durumuna, hava şartlarına ve güvenlik gereksinimlerine bağlı olacak.

Related Posts

Bakan Bolat, TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreninde konuştu

Bakan Bolat, TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreninde konuştu

Han Yunus’taki Gazze-Avrupa Hastanesi İsrail saldırıları nedeniyle hizmet dışı kaldı

İsrail ordusunun düzenlediği saldırılar nedeniyle Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Gazze-Avrupa Hastanesi faaliyetlerini durdurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 13 Mayıs’ta İsrail güçlerince bombalanan sağlık tesisinin artık hizmet veremez durumda olduğu ifade edildi. Hastane çevresinin de saldırılardan etkilendiği bildirildi.

Çorum’daki un fabrikası patlamasında yaralanan işçi öldü

Çorum’da bir un fabrikasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

302 tablo kayıp

Türkiye’nin farklı illerindeki müzelerde ‘Kayıp eser’ sayısı arttı. Adana, Gaziantep ve Ankara’daki müzelerde milyon dolarlık eserler kayboldu.

İstanbul’da hareketli hafta: İran ile Avrupa ülkeleri arasındaki nükleer konulu görüşmelere ev sahipliği yapılacak

Dünya liderlerinin Türkiye’de bir araya gelme ihtimali sonrası, İstanbul’un 16 Mayıs’ta İran ile Avrupa ülkeleri arasındaki nükleer konulu görüşmelere ev sahipliği yapacağı duyuruldu.

Gazze’de can kaybında son durum

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde düzenlediği yoğun saldırılarda bilanço artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde İsrail’in saldırıları sonucu 20 kişinin hayatını kaybettiği, 125 kişinin yaralandığı …