Karadeniz’deki kalkan kotamız 200 tondan 529 tona çıktı

Türkiye, Karadeniz’e kıyısı bulunan ülkeler için belirlenen kalkan balığı kotası hakkında detaylı bilgi paylaştı.

Karakterizasyona göre, bölgedeki ülkelerin kullanabileceği kota miktarı belirleniyor. Bu kuruluş aynı zamanda Ege Denizi, Akdeniz ve Karadeniz’e yönelik balıkçılık yönetim organizasyonu tarafından belirleniyor. Akdeniz Genel Balıkçılık Komisyonu (GFCM), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) altında faaliyet gösteren ve ülkeler arasında ortak balık stoklarının yönetimini sağlayan bir kuruluş olarak faaliyet gösteriyor. Kalkan avcılığının önemine vurgu yaparak, kota uygulamasının hayati bir konu olduğunu belirtti.

Ülkenin filosunun büyük çoğunluğunun kalkan avcılığı yapabilecek kapasitede olduğunu belirten Türkiye, GFCM’nin 7 yıl önce kalkan balığı kotası hakkında başlattığı çalışmayı hatırlattı. Türkiye, diğer 6 Karadeniz ülkesi ile birlikte belirlenen toplam kalkan kotasından daha adil pay almak adına mücadele verdi. Türkiye’nin filosunun yüzde 90’ının kalkan avcılığı için uygun olduğunu ve bu nedenle daha yüksek bir kota miktarının hak olduğunu savundu. Yapılan müzakereler sonucunda Türkiye’nin 529 tonluk kota miktarına ulaşması başarılı bir kazanım olarak nitelendirildi ve bu miktarın 2028 yılına kadar geçerli olacağı belirtildi.

Türk balıkçılarının, 2,6 kat artışla ulaşılan 529 tonluk kota miktarının oldukça iyi olduğunu vurgulayan Türkiye, kalkan balığının genellikle iç piyasada tüketildiğini, ancak bu artışla daha fazla kişinin bu lezzetli balığa ulaşabileceğini açıkladı.

Her yıl 10 bin kalkan yavrusunu denizlere salan Türkiye, Trabzon’daki Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nde kalkan balığı üretimine öncülük ediyor. Her yıl 10 bin kalkan yavrusunu denizlere salarak hem balıkları koruyor hem de denizlerin balık popülasyonunu arttırıyor. Ayrıca kalkan balığıyla ilgili markalandırma çalışmaları da yürütüyor.

patronlardunyasi.com

Related Posts

BYD, Türkiye yatırımını erteliyor mu?

Manisa’da kuracağı fabrika ile Türkiye’nin bir kez daha gündemine oturan Çinli otomotiv devi BYD’nin söz konusu yatırımında gecikme olduğu iddiaları gündeme geldi. ERTELEME İDDİALARI Dünyayı sarsan agresif fiyat politikası ile çok konuşulan BYD …

Sağlık çalışanlarına özel avantajlı konut imkanı tanıtıldı

Sağlık Çalışanları Spor Kulübü ve bir inşaat firması iş birliğiyle düzenlenen Casaba Voyage Konut Projesi Lansmanında üyeleriyle bir araya geldi. Lansmanda, sağlık emekçilerine özel indirim ve öncelik avantajları kamuoyuna duyuruldu. Etkinlikte …

ABD’den 7 ülkeyi alarma geçiren karar

New York borsası, haftanın yeni işlem gününe yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,4 değer kazanarak 44.418,70 puana çıkarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,41 artışla 6.251,06 puana, teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise yüzde 0,58 …

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Yeni açıklanan enflasyon verileri şaşırttı: Mısır ekonomisinde toparlanma sinyali

Mısır İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ülkenin yıllık kentsel enflasyonu Haziran 2025’te yüzde 14.9 olarak ölçüldü. Mayıs ayında bu oran yüzde 16.8 seviyesindeydi. Ekonomistlerin tahmini ise yüzde 16.2 düzeyindeydi. Bu sonuçla birlikte ülkede …

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.