“İşlenmiş et ürünleri bağırsak kanseri riskini artırabilir”

Bağırsak Sağlığını Tehdit Eden Besinler Hakkında Uzmanlar Uyarıyor

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hamdi Levent Doğanay, bağırsak sağlığını olumsuz yönde etkileyen besinleri açıkladı. İşlenmiş et ürünleri bağırsak kanseri riskini artırabilirken, yüksek şekerli yiyecekler bağırsak florasında dengesizlik yaratabilir ve bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Alkol ve kafein tüketiminin fazla olması bağırsakları tahriş edebilir, mide asidini artırabilir ve ishale neden olabilir.

“Probiyotik Gıdalar Sindirim Sistemini Rahatlatır”

Prof. Dr. Doğanay, sindirim sistemi için önemli olan beslenme tarzının mide ve bağırsakları yormaması gerektiğini vurguladı. Lif açısından zengin gıdaların, probiyotik ve prebiyotik içeren besinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Lifli gıdalar sindirim sistemini düzenli çalıştırarak kabızlık gibi sorunları önlerken, probiyotikler bağırsak florasını dengeleyerek sindirim sürecini kolaylaştırır.

“Düşük Lif İçeriğine Sahip Hazır Gıdalar Zararlı Olabilir”

Prof. Dr. Doğanay, hazır gıdaların genellikle düşük lif içeriğiyle sindirimi zorlaştırabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, işlenmiş et ürünlerinin bağırsak kanseri riskini artırdığını belirtti. Yüksek şekerli gıdaların da bağırsak florasında dengesizlik yaratarak bağışıklık sistemini zayıflattığını söyledi.

“Bağırsakları Temizlemek İçin Su Tüketimi Önemli”

Prof. Dr. Doğanay, bağırsakları temizlemenin önemli olduğunu ve bunun için lifli gıdaların ve probiyotiklerin tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, düzenli su tüketiminin sindirim sürecine yardımcı olduğunu belirtti.

“Bağırsak Sağlığıyla İlgili Besinler Bağışıklık Sistemini Güçlendirir”

Uzmanlar, bağırsak sağlığının önemli olduğunu ve düzensiz bağırsak sağlığının çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyorlar. Kabızlık veya ishal gibi bağırsak hareket bozukluklarının dikkate alınması gerektiğinin altını çiziyorlar.

“Su Tüketiminin Sindirim Sistemi Üzerindeki Önemi”

Su içmenin, sindirim sisteminin düzgün çalışması için gerekliliği vurgulanıyor. Yeterli su alımının bağırsak problemlerini önlediği ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını desteklediği belirtiliyor.

Related Posts

Doğuştan gelen kalp anomalisinden 47 yaşında kurtuldu

İstanbul’da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Dilek Cömert (47), çocukluğundan beri sık sık akciğer enfeksiyonu geçiriyor ve hastaneye gittiğinde bronşit, zatürre, verem gibi farklı farklı teşhisler alıyordu. Hareket ederken yorulan ve sürekli dinlenme ihtiyacı hisseden Cömert’e 2006-2007 yılında ‘scimitar sendromu’ denilen kalp anomalisi teşhisi konuldu. Cömert, kardiyoloji doktorunun önerisiyle Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal’e muayene oldu. Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, tarafından kalbi durdurulmadan minimal invaziv (kapalı yöntem) ile ameliyat edilen Cömert, yaklaşık 3 saatlik ameliyatından ardından sağlına kavuştu ve taburcu oldu.

Fazla yemek tümörleri besliyor

Prof. Dr. Necdet Üskent, ‘’Araştırmalara göre öğün sayısı fazla, karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme vücuttaki tümörü büyütüyor’’ dedi.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Kanal İstanbul gibi ‘çılgın’ projeler sağlık sorunlarına da neden oluyor: ‘Kentin ısısını artırıyor’

Kanal İstanbul gibi projelerin kentlerde beton yoğunluğunun artmasına neden olduğunu belirten Prof. Dr. Köktürk, “Kirli hava ve artan sıcaklıklar sağlığımızı tehdit ediyor” diye konuştu.

Kıyamet Havada mı Kopacak?

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı’nın, ‘havanın önemli bir silah, savaş aracı’ olduğu yönünde açıklaması gündem oldu. Ünlü Yazar Abbas Güçlü’de aynı konuya değindi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir