Gmail hesabınız tehlikede olabilir! FBI uyardı: Bu tuzağa düşmeyin

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), yapay zekâ destekli dolandırıcılık saldırılarının arttığını fark ederek bir uyarı yayımlamıştı. FBI Özel Ajanı Robert Tripp, dolandırıcıların yapay zekâ yardımıyla son derece gerçekçi sesli ve görüntülü mesajlar oluşturduğunu ve bu yöntemle bireyleri ve şirketleri hedef aldığını açıklamıştı.

Son dönemde, bu saldırıların daha da yaygın hale geldiği ve yeni taktiklerle insanları kandırmaya çalıştığı belirtiliyor. Siber güvenlik firması Malwarebytes, özellikle Gmail hesaplarını hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemi hakkında kritik bir uyarı yayımladı.

YENİ GMAIL DOLANDIRICILIĞI NASIL İŞLİYOR?

Dolandırıcılar, kullanıcılara telefon ederek Gmail hesaplarının ele geçirildiğini iddia ediyor. Ardından, sahte bir Google e-postası göndererek, kullanıcının hesabını kurtarması için Gmail kurtarma kodunu paylaşmasını istiyorlar. 

Malwarebytes uzmanları, bu kodun paylaşılması halinde dolandırıcıların yalnızca Gmail hesabına değil, bağlı tüm hizmetlere de erişim sağlayabileceğini ve kimlik hırsızlığına yol açabileceğini belirtiyor.

Microsoft çözümleri danışmanı Sam Mitrovic, bu dolandırıcılığa hedef olan kişilerden biri oldu. Gmail hesabı için bir kurtarma kodu onayı aldığını söyleyen Mitrovic, kısa süre sonra bir telefon araması aldığını ve kendisine hesabında şüpheli etkinlik tespit edildiğinin söylendiğini aktardı. Ancak dolandırıcılığı fark eden Mitrovic, telefonu kapatarak tuzağa düşmekten kurtuldu.

Mitrovic, dolandırıcılık girişimlerinin giderek daha ikna edici hale geldiğini ve özellikle yoğun çalışan kişilerin bu tür saldırılara daha kolay kandığını belirterek, “Bu dolandırıcılık girişimi o kadar gerçekçi görünüyor ki birçok insan buna inanabilir” dedi.

DOLANDIRICILIKTAN KORUNMAK İÇİN NE YAPMALI?

Malwarebytes, kullanıcıların bu tür saldırılardan korunması için şu güvenlik önlemlerini almasını öneriyor:

  • Kişisel bilgilerinizi paylaşmadan önce web sitelerinin doğruluğunu kontrol edin.
  • Güvenilir sitelerde yalnızca şifre yöneticinizin otomatik doldurduğu giriş bilgilerini kullanın.
  • Hesaplarınızdaki şüpheli etkinlikleri düzenli olarak kontrol edin.
  • Güvenlik uyarılarını doğrulamak için doğrudan Google 
    Hesap sayfanıza gidin, e-posta içindeki bağlantıları kullanmayın.
  • Tüm hesaplarınızda çok faktörlü kimlik doğrulamayı (MFA) etkinleştirin.
  • Cihazlarınızı güncel güvenlik yazılımlarıyla koruyun ve SMS dolandırıcılığına karşı mesaj filtreleme özelliklerini kullanın.

Gmail kullanıcılarının, hesaplarını korumak için bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Google veya başka bir resmi kurum adına gelen çağrılar ve e-postalar her zaman sorgulanmalı, özellikle hesap kurtarma kodları gibi kritik bilgiler kesinlikle üçüncü şahıslarla paylaşılmamalıdır.

Related Posts

YouTube, mini oynatıcı tasarımını değiştiriyor!

YouTube, Android uygulamasındaki mini oynatıcı arayüzünü bir kez daha yeniliyor. Geçtiğimiz yıl yaptığı değişiklikle daha büyük ve işlevsel bir mini oynatıcı sunan platform, aldığı yoğun eleştiriler sonrasında, bu tasarımı geri çekiyor ve daha sade …

Düzenli olarak yaptığınız bu hata sayısız bitki ve hayvanı öldürüyor

Evde kullandığınız bir kalem pil ya da cep telefonunuzun eski bataryası… Ömrünü tamamladıktan sonra çöp kutusuna attığınız bu küçük atıklar, doğada yıllarca çözünmeden kalıyor ve sessiz birer katile dönüşüyor.

Google Play Store’daki uygulama sayısı yarıya düştü: Bu düşüşün sebebi ne?

Google’ın resmi Android uygulama mağazası Play Store’da bulunan uygulamaların sayısı neredeyse yarı yarıya azaldı. Ve bu durum, aslında kötü bir durum değil…

Gücünü toryumdan alan reaktör: Çin, sessizce yeni enerji çağına mı giriyor?

Gobi Çölü’nde yer alan deneysel reaktör, klasik nükleer yakıtların dışında toryum ve erimiş tuzla çalışıyor. Bu teknoloji, hem kesintisiz enerji üretimi hem de nükleer güvenlik açısından dikkat çekici sonuçlar vadediyor.

Google ve Apple tekeline karşı koalisyon kuruluyor!

Google ile Apple’ın uygulama mağazaları üzerindeki hakimiyetine karşı dikkat çeken bir girişim yapılıyor. Meta ve Spotify’ın başını çektiği bir grup şirket, “Rekabetçi Mobil Deneyim Koalisyonu” adıyla bir ittifak kurdu. Koalisyon, iki teknoloji …

Bitcoin’de son durum ne? İşte güncel değeri!

Kripto varlıklar, geleceğin para birimi olarak giderek daha fazla ön plana çıkıyor. Özellikle Bitcoin, son dönemde art arda kırdığı rekorlarla yatırımcıların ilgisini üzerine çekmeyi başardı. Ancak kripto para piyasasının oldukça dalgalı olduğunu ve …