Claude’da web arama devrimi

Yapay Zeka Destekli Chatbot Platformu Claude, Web Arama Özelliğini Kullanıma Sundu

Geçtiğimiz hafta, yapay zeka destekli chatbot platformu Claude, web arama özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik, Claude’u rakipleriyle aynı seviyeye getirdi. Ancak, başlangıçta bu arama özelliğini hangi arama motorunun sağladığı net değildi. İlk tahmin, Anthropic’in kendi arama motorunu geliştirmiş olabileceğiydi. Ancak elde edilen veriler, arama özelliğinin Brave Search, yani Brave tarayıcı geliştiricisi tarafından desteklenen arama motoru tarafından sağlandığını gösteriyor.

Claude Sonnet, PDF Analiz Özelliğini Kullanıma Sundu

Claude Sonnet, PDF analiz özelliğini kullanıma sundu

Yazılım mühendisi Antonio Zugaldia, Cuma günü yaptığı açıklamada, Anthropic’in dökümantasyonunda yer alan alt işleyici listesine “Brave Search” eklediğini fark etti. Bu liste, Anthropic’in Claude verilerini işleyen ortaklarını içeriyor. İngiliz programcı Simon Willison, hem Claude hem de Brave üzerinden yapılan aramalarda aynı alıntıların geri döndüğünü bildirdi. Willison ayrıca, Claude’un web arama fonksiyonunda “BraveSearchParams” adında bir parametre bulunduğunu tespit etti.

Anthropic İki Yeni Yapay Zekâ Aracını Piyasaya Sürdü

Anthropic iki yeni yapay zekâ aracını piyasaya sürdü

Bu gelişmeler, Brave’in web arama fonksiyonunun Claude’a güç verdiğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Brave, daha önce başka bir chatbot platformu olan Mistral’ın Le Chat isimli chatbot’unun da arama işlevselliğini sağlamak için kullanılıyordu. Brave ve Mistral, Şubat ayında Le Chat’in canlı web sonuçları için Brave’in arama API’sini kullanacağı konusunda bir anlaşma yapmıştı.

Mistral AI, ChatGPT ve DeepSeek’e Meydan Okuyor

Mistral AI, ChatGPT ve DeepSeek’e meydan okuyor

Bazı yapay zeka şirketleri, arama motoru ortaklıkları hakkında bilgi paylaşımında bulunmaktan kaçınıyor. Bu, rekabet avantajı sağlama amacıyla yapılabiliyor. Örneğin, OpenAI, Bing ile bir ortaklık kurmuş olsa da ChatGPT’deki arama deneyimini beslemek için başka, açıklanmayan kaynaklar kullanıyor.

Related Posts

Teams’tan sonra Microsoft’A Outlook şoku

Microsoft, 10 Temmuz sabahı kullanıcıların Teams platformuna erişim sağlayamamasıyla başlayan krizin ardından bir başka sorunla daha karşılaştı. İlk etapta kısa sürede çözülen Teams kesintisinin ardından, Outlook kullanıcıları dünya genelinde hem web …

ASÜ ile Malezya arasında bilimsel iş birliği köprüsü kuruldu

AKSARAY / METİN KURT Aksaray Üniversitesi (ASÜ), uluslararası akademik iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. ASÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İlker Camkerten ve Prof. Dr. Ramazan İlgün, 21-28 Haziran 2025 tarihleri arasında …

Tarifeler yeniden gündemde: Otomobil fiyatları nasıl etkilenecek?

ABD Başkanı Donald Trump’ın 2 Nisan’da açıkladığı ve adına Kurtuluş Günü dediği gümrük tarifeleri 9 Temmuz’da tekrar yürürlüğe girecek. AB ile müzakereler sonuçlanmazken ABD yalnızca Çin ve İngiltere ile anlaşmaya gitmişti. Peki gümrük tarifeleri otomobil fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar…

Hesaplarınız güvende değil! 16 milyar kullanıcı bilgisi çalındı

2024 yılında ortaya çıkarılan veri sızıntılarında, 16 milyar kullanıcı kaydının çalındığı ve çok sayıda platformun etkilendiği belirlendi.

Zeynep Yiğit bilek güreşinde Avrupa’yı salladı

Eskişehir’de yaşayan sporcu Zeynep Yiğit, Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası’nda sağ kolda şampiyon olurken, sol kolda ise Avrupa ikincisi oldu.

Google Drive’a yeni yapay zeka özelliği

Google Drive, Workspace kullanıcılarına yönelik yeni bir özelliği duyurdu: Gemini AI, artık yalnızca belgeler ve PDF’ler için değil, video dosyaları için de özet sunacak. Bu, kullanıcıların videoları izlemeden içeriği hızlıca anlamalarına olanak tanıyacak.