Annenin diş sağlığı bebeği de etkiliyor

Annenin Diş Sağlığı, Bebeği de Etkiliyor

İSTANBUL (İGFA) – Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Dt. Nurgül Demir, hamileliğin ilk üç aylık döneminde sık görülen bulantı ve kusmanın diş aşınmalarına yol açabileceğini belirtti. Bu durumda sodyum bikarbonatla gargara yapmanın asidik ortamı nötralize ettiğini vurgulayan Dt. Demir, kusmadan hemen sonra diş fırçalamaktan kaçınılması gerektiğini kaydetti.

Düzenli Su Tüketmek Önemli

Hamilelik döneminde ağız kuruluğunun diş çürükleri ve diş eti hastalıkları riskini artırabileceğine dikkat çeken Nurgül Demir, düzenli su tüketiminin diş sağlığı için önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, xilitollü sakızların ağızdaki asitleri dengeleyerek çürüklere karşı koruyucu rol oynadığını söyledi.

Gebelik Diyeti Sorunlarına Yol Açabilir

Hamileliğin ikinci üç aylık döneminde diş eti hastalıklarına daha dikkat edilmesi gerektiğini belirten Demir, bu hastalıkların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı. Anne adaylarının düzenli diş hekimi kontrollerine gitmeleri gerektiğini söyleyen Dt. Demir, diş eti hastalıklarının erken teşhisinin önemini vurguladı.

Dt. Demir, ayrıca bu konuda dikkat edilmesi gereken 5 hususu şu şekilde sıraladı:

  • Anne adaylarının düzenli diş hekimi kontrollerini aksatmamaları.
  • Bulantı ve kusma sonrası diş fırçalamadan önce beklenmesi.
  • Dişlerin sabah ve akşam düzenli fırçalanması.
  • Ağız kuruluğunda xilitollü sakız kullanımı.
  • Organik yoğurt ve kefir tüketilmesi.

Related Posts

Beyaz peynir, kaşar veya çeçil peyniri değil: En sağlıklı peynir açıklandı

Japon mutfağının en dikkat çeken lezzetlerinden biri, “uzun yaşamın sırrı” olarak anılan ve beyaz peynir, kaşar veya çeçil peynirinden daha faydalı olan peynir ortaya çıktı. Uzak Doğu’da sofraların vazgeçilmezi haline gelen bu gıda, faydalarıyla da her geçen gün daha fazla ilgi görüyor.

Bu meşrubatı sakın içmeyin, bağışıklık sistemini paramparça yapıyor! Canan Karatay ısrarla uyardı

Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle gençler ve sporcular tarafından sıkça tüketilen enerji içeceklerinin alkolden bile daha zararlı olduğunu belirterek kalp, sinir sistemi ve bağışıklık üzerinde ciddi tahribat yarattığını söyledi.

Popüler kahvaltılığın kanser riskini artırdığı ortaya çıktı

Milyonlarca kişinin severek tükettiği şekerli kahvaltılık gevreklerin sağlığa ciddi zararlar verdiği ortaya çıktı. Yapılan yeni bir araştırmada, aşırı işlenmiş gıdaların kanser riskini yüzde 12 oranında artırdığını ortaya koydu.

Prof. Osman Müftüoğlu: Beş ‘mental sis’ belirtisinden üçü sizde varsa dikkatli olun!

Prof. Osman Müftüoğlu: Beş ‘mental sis’ belirtisinden üçü sizde varsa dikkatli olun!

Uzmanlar uyardı: Kelle paça yerine bu çorbayı için

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden kelle paça çorbası hakkında dikkat çeken bir uyarı yapıldı. Uzmanlar, bu çorbanın aşırı tüketiminin sağlık açısından olumsuz etkileri olabileceğini belirterek, alternatif olarak morina balığını önerdi.

Gıda skandalında sıra havuca geldi: Avrupa’dan geri gönderildi, zehir saçıyor

Türkiye’den Romanya’ya ihraç edilen havuçlarda, insan sağlığı açısından tehlikeli seviyede “linuron” maddesi tespit edildi. Avrupa Birliği’nin Gıda ve Yemler İçin Hızlı Alarm Sistemi (RASFF), söz konusu ürünlerin piyasadan çekilmesine ve Avrupa pazarına girişinin engellenmesine karar verdi.