İşçileri taşeronun insafına terk etti

Türkiye’deki İşçi Hakları: Limak İnşaatında Yaşanan Sorunlar

İktidarın ekonomi politikaları nedeniyle zenginler ile yoksullar arasındaki uçurumun büyüdüğü Türkiye’de, işçi hakları gaspları giderek artıyor. Limak şirketi, Nihat Özemir’in yönettiği en zengin iş insanlarından biri olarak bilinen bir müteahhit firması, Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’nde çalışan işçileri taşeron firmaların insafına bırakıyor.

‘Maaş Sorunu Devam Ediyor’

Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, işçilerin maaş haklarından çalışma saatlerine ve hijyen koşullarına ancak eylemler sonucunda kavuştuklarını belirtti. Karabulut, en düşük maaşın 28.500 TL olduğunu, en yüksek maaşın ise 120.000 TL olduğunu ifade ederek, işçilerin aniden işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya olduğunu ve şirketlerin işçileri muhatap dahi almadığını söyledi. Taşeron firmaların işçilerin hakları olan dinlenme saatlerini bile reddettiğini belirten Karabulut, işçilerin kaldığı barınma konteynerlerinde hijyen koşullarının yetersiz olduğunu dile getirdi. Karabulut, denetim ve takibin olmadığını ve çalışanların patronların insafına bırakıldığını vurguladı.

İstanbul Ataşehir’deki Merkez Bankası şantiyesinde uzun yıllardır işçi eylemleri yaşanıyor. İşçilerin üretim baskısı ve mobbing altında çalıştığı belirtiliyor.

‘Fazla Mesaiyi Kabul Etmeyenler İşten Çıkarılıyor’

Sendika Başkanı Özgür Karabulut, İstanbul’daki Merkez Bankası şantiyesinde çalışan işçilerin uzun mesai baskısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Karabulut, işçilerin yasal olarak mesai ücretini alması gerektiğini fakat mesaiye zorlandığını ve uzun saatler boyunca çalıştırıldığını belirtti. Uzun mesai saatlerine itiraz eden işçilerin işten çıkarıldığını dile getiren Karabulut, maaşların geç ödenmesi nedeniyle işçilerin eylem yaptığını ve işten çıkarılanların kıdem tazminatı ve fazla mesai ücretleri için eylem başlattığını paylaştı.

Related Posts

Havada ‘transit’ uçuş!

Türk hava sahasında 27 Nisan’da bin 729 transit uçuşa hizmet verilerek tüm zamanların en yüksek transit uçuş sayısına ulaşıldı.

Kazakistan’dan ‘altın vize’ uygulaması

Kazakistan hükümeti, ülkedeki yatırım ortamını canlandırmak amacıyla “altın vize” uygulamasını başlattı.

Beyaz Saray’dan bütçe hazırlığı: Trump’ın harcama ve siyasi öncelikleri hedefleniyor

ABD’de Trump yönetimi, 2026 mali yılına yönelik bütçe teklifi hazırlığına başladı. Teklifte Trump’ın harcama, siyasi önceliklerini ortaya koyarken, savunma dışındaki harcamalarda 163 milyar dolarlık kesinti hedefliyor.

Altındaki düşüş trendi bitti: Gram altın yeniden 4 bin liranın üzerine çıktı

ABD ve Çin arasındaki gerilimden dolayı rekor üstüne rekor kıran altın son 1 haftadır düşüş trendindeydi. Ons altın Çin’in dün geceki açıklamalarının ardından tekrar yükselmeye başladı. Ons altındaki yükseliş yurtiçindeki gram altın ve diğer altın fiyatlarını da etkiledi. 4 bin liranın altına düşen gram altın bugün 4 bin 33 liradan işlem görüyor.

İktidar mısırda yerli üretim yerine yabancıya kapıyı sonuna kadar açtı: İthalat lobisine bayram!

Tarımda yerli üretimi desteklemek yerine ithalata dayalı politikalar tam gaz devam ediyor. Mısırda yaz aylarında tam da hasat zamanına kadar devam edecek şekilde ithalata kapı sonuna kadar açıldı. Temmuz sonuna kadar ithalatta vergi sıfırlandı.

2025’te en çok altın satın alan ülkeler: Türkiye’nin sıralaması dikkat çekti

ABD ve Çin arasında artan gerilim, çok sayıda ülkenin güvenli liman altına yönelmesine neden oldu. 2025’in ilk çeyreğinde merkez bankaları yatırımlarını altına kaydırırken, en çok altın alan ülkelerin listesi açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir