Bayram tatlınız gerçek mi? Uzmanı sahte ürünlere karşı uyardı

Tatlı ve Çikolata Talebindeki Artışla Gıda Güvenliği Önemli Hale Geliyor

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala çikolata, şeker ve şerbetli tatlılar yoğun ilgi görüyor. Ancak, bu artan taleple birlikte taklit ve tağşiş ürünlerin de önlenmesi gerekiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ulaş Kırım, gıda güvenliğine dikkat çekti.

Şekerli Tatlılarda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bayramlarda geleneksel olarak tüketilen şerbetli tatlılar, çikolata ve şeker gruplarına biraz daha dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Kırım, bu ürünlerin taklit edilerek halka sunulduğunu belirtti. Özellikle nişasta bazlı glikoz ve fruktoz şuruplarının ürünlere eklenmesinin sağlık açısından riskli olduğuna değinen Kırım, bu tarz ürünlerin özellikle çocukların ve yetişkinlerin sağlığını olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi.

‘Antep Fıstığı’ İle İlgili Uyarı

Gıda alışverişinin güvenilir yerlerden yapılması gerektiğinin altını çizen Kırım, özellikle şekerli tatlıların evde yapıldığında daha güvenli olduğunu belirtti. Ancak, bazı yerlerde Antep fıstığı yerine daha ucuz alternatiflerin kullanıldığına değinen Kırım, bu durumun taklit ve tağşişe neden olduğunu ifade etti. Alışveriş yaparken ürünlerin içindekiler bilgisine ve TRK koduna bakılmasının önemli olduğunu vurgulayan Kırım, güneş altında bekleyen ürünlerden de uzak durulması gerektiğini dile getirdi.

‘TRK Kodu Olmayan Ürünlerden Kaçının’

Hem günlük hayatta hem de özel günlerde aşırı şeker tüketiminden kaçınılması gerektiğini belirten Kırım, tüketicilerin açıkta satılan şeker ve çikolatalardan uzak durmalarını önerdi. Gıda güvenliği açısından son derece önemli olan Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği’ne uygun ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Kırım, kakao içeriği yüksek çikolataların kaliteli olduğunu ve tercih edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Çocuklar sözlerden çok davranışlara inanıyor! ‘İdeal baba’ nasıl olmalı?

Babasıyla sağlıklı bir bağ kuran çocukların, özgüveni yüksek, duygularını yönetebilen ve sosyal ilişkilerde başarılı bireyler olarak geliştiklerini vurgulayan Çocuk-Ergen Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, baba figürünün çocuğun hayatındaki yeri ve önemi hakkında bilgi verdi.

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Merdiven çıkmak bedeni ve zihni nasıl güçlendirir?

Günlük birkaç kat çıkmak, zihinsel becerileri artırabilir

Her gün kefir içmek için en iyi 5 neden

Lezzetini kolayca kişiselleştirebileceğiniz kefir, düşük kalorili yapısıyla da sağlıklı beslenme planlarının vazgeçilmezi olmaya aday. İşte her gün bir bardak kefir içmeniz için bilmeniz gereken en önemli 5 neden…

E vitamininin cilde 5 faydası

E vitaminin cildi bir yandan nemlendirip onardığını bir yandan da UVB ışığını emerek güneşin zararlı etkilerine karşı koruduğunu belirten Merve Öz ‘‘Dolayısıyla güçlü bir antiaging özelliğe sahiptir’’ dedi.