Türkiye’nin borç içinde yüzen şehirleri açıklandı

BDDK verilerine göre, Türkiye’de döviz hesaplarının toplam mevduattaki payı son dönemde azalma göstermiş olsa da, bazı şehirlerde döviz mevduatları hala yüksek seviyelerde seyretmekte. Bu durum, farklı illerin ekonomik yapılarındaki farklılıkları göz önüne serdi. 

TÜRKİYE’NİN EN BORÇLU ŞEHİRLERİ 

Türkiye’nin en borçlu şehirleri listesinde, İstanbul’un 10.1 milyar TL’lik borç miktarı ile başı çektiği görülüyor. İstanbul’un ardından gelen şehirler ise şu şekilde sıralanıyor:

İstanbul – 10.1 milyar TL

İzmir – 3.2 milyar TL

Ankara – 3.1 milyar TL

Bursa – 1.7 milyar TL

Antalya – 1.7 milyar TL

Adana – 1.7 milyar TL

Kocaeli – 1.2 milyar TL

Kocaeli – 1.2 milyar TL

Mersin – 1.1 milyar TL

Gaziantep – 1 milyar TL

Bu sıralama, Türkiye’nin borçluluk seviyelerinin en yüksek olduğu şehirleri gözler önüne seriyor. Ekonomik dinamikler, her şehirin finansal yapısındaki farklılıkları ve borçluluk oranlarını etkileyen önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

 

Related Posts

En düşük emekli aylığı artırılacak

Milyonlarca emekli zam için 3 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranını beklerken, AK Parti’den, en düşük emekli aylığında artış sinyali geldi.

Rekabet Kurulu’ndan yapı kimyasalları sektörüne ceza yağdı

Rekabet Kurulu, yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren firmalara toplam 42,7 milyon liralık idari para cezası kesti.

Kanada ABD’li teknoloji şirketlerine uygulanan vergiyi kaldırdı

Kanada ABD’li teknoloji şirketlerine uygulanan vergiyi kaldırdı

Mayıs ayı işsizlik rakamları açıklandı

Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %8,4 seviyesinde gerçekleşti.

CHP’li Gürer: Konkordato ilan sayısı yılın 5 ayında 2 bin 235’e yükseldi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son günlerde görülen büyük firmaların konkordato ilanları hakkında “Konkordato ilanları ve borçlardaki artış, iktidarın ekonomik politikalarının yetersizliğini gözler önüne seriyor” dedi.

Dev şirketler ödemiyor, çiftçi tüccara mahkûm

Üretici zor günler geçiriyor. Mazot, yem, elektrik ve veterinerlik giderleri hızla yükselirken, çiğ süt fiyatları neredeyse sabit kaldı. Ulusal Süt Konseyi’nin açıkladığı fiyat bile üreticinin maliyetlerini karşılamaya yetmiyor. Bu durum, birçok …