“İşlenmiş et ürünleri bağırsak kanseri riskini artırabilir”

Bağırsak Sağlığını Tehdit Eden Besinler Hakkında Uzmanlar Uyarıyor

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hamdi Levent Doğanay, bağırsak sağlığını olumsuz yönde etkileyen besinleri açıkladı. İşlenmiş et ürünleri bağırsak kanseri riskini artırabilirken, yüksek şekerli yiyecekler bağırsak florasında dengesizlik yaratabilir ve bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Alkol ve kafein tüketiminin fazla olması bağırsakları tahriş edebilir, mide asidini artırabilir ve ishale neden olabilir.

“Probiyotik Gıdalar Sindirim Sistemini Rahatlatır”

Prof. Dr. Doğanay, sindirim sistemi için önemli olan beslenme tarzının mide ve bağırsakları yormaması gerektiğini vurguladı. Lif açısından zengin gıdaların, probiyotik ve prebiyotik içeren besinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Lifli gıdalar sindirim sistemini düzenli çalıştırarak kabızlık gibi sorunları önlerken, probiyotikler bağırsak florasını dengeleyerek sindirim sürecini kolaylaştırır.

“Düşük Lif İçeriğine Sahip Hazır Gıdalar Zararlı Olabilir”

Prof. Dr. Doğanay, hazır gıdaların genellikle düşük lif içeriğiyle sindirimi zorlaştırabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, işlenmiş et ürünlerinin bağırsak kanseri riskini artırdığını belirtti. Yüksek şekerli gıdaların da bağırsak florasında dengesizlik yaratarak bağışıklık sistemini zayıflattığını söyledi.

“Bağırsakları Temizlemek İçin Su Tüketimi Önemli”

Prof. Dr. Doğanay, bağırsakları temizlemenin önemli olduğunu ve bunun için lifli gıdaların ve probiyotiklerin tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, düzenli su tüketiminin sindirim sürecine yardımcı olduğunu belirtti.

“Bağırsak Sağlığıyla İlgili Besinler Bağışıklık Sistemini Güçlendirir”

Uzmanlar, bağırsak sağlığının önemli olduğunu ve düzensiz bağırsak sağlığının çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyorlar. Kabızlık veya ishal gibi bağırsak hareket bozukluklarının dikkate alınması gerektiğinin altını çiziyorlar.

“Su Tüketiminin Sindirim Sistemi Üzerindeki Önemi”

Su içmenin, sindirim sisteminin düzgün çalışması için gerekliliği vurgulanıyor. Yeterli su alımının bağırsak problemlerini önlediği ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını desteklediği belirtiliyor.

Related Posts

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Çocuklar sözlerden çok davranışlara inanıyor! ‘İdeal baba’ nasıl olmalı?

Babasıyla sağlıklı bir bağ kuran çocukların, özgüveni yüksek, duygularını yönetebilen ve sosyal ilişkilerde başarılı bireyler olarak geliştiklerini vurgulayan Çocuk-Ergen Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, baba figürünün çocuğun hayatındaki yeri ve önemi hakkında bilgi verdi.

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Merdiven çıkmak bedeni ve zihni nasıl güçlendirir?

Günlük birkaç kat çıkmak, zihinsel becerileri artırabilir

Her gün kefir içmek için en iyi 5 neden

Lezzetini kolayca kişiselleştirebileceğiniz kefir, düşük kalorili yapısıyla da sağlıklı beslenme planlarının vazgeçilmezi olmaya aday. İşte her gün bir bardak kefir içmeniz için bilmeniz gereken en önemli 5 neden…

E vitamininin cilde 5 faydası

E vitaminin cildi bir yandan nemlendirip onardığını bir yandan da UVB ışığını emerek güneşin zararlı etkilerine karşı koruduğunu belirten Merve Öz ‘‘Dolayısıyla güçlü bir antiaging özelliğe sahiptir’’ dedi.