MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara – Demirci, Milliyet’e şunları söyledi: “Kurban etinin kesildikten hemen sonra pişirilmesi çok sağlıksız. Yeni kesilen etin buzdolabında en az 24 – 48 saat dinlenmesi ve sertliğinin geçmesi beklenmeli. Aksi halde sindirimi zaten zor olan kırmızı et ile sağlığımızı bozabiliriz. Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir. Ancak C vitamini içermediği için etin yanında C vitamininden zengin bir salatayla tükettiğimizde demirin emilimini artıracaktır. Etlerimizi kömür ateşinde yanacak şekilde yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekir. Kısık ateşte kavurmak, haşlamak, ızgara yapmak sağlıklı olacaktır. Etler yoğun yağ içerdiği için yağ eklememek ve özellikle yüksek kolesterol hastalarının porsiyon kontrolüne dikkat etmesi gerekir. Su içmeyi de ihmal etmemeliyiz.”
Related Posts
Bu gece 4 ilde yarın sabah 1 il için kuvvetli sağanak alarmı
- Mehmet Karaman
- 24 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışın beklendiğini açıkladı.
Son dakika… ABB’de iki yönetici açığa alındı
- Mehmet Karaman
- 24 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Son dakika haberi... ABB'de konser soruşturması kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı ve Koordinatörü'nün…
CHP’li Milletvekillerinden Sağlık Bakanı’na Tepki
- Mehmet Karaman
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, CHP milletvekilleri Yenidoğan Çetesi ile ilgili…