Bu yiyecekleri asla mikrodalga fırında ısıtmayın

Kızarmış yiyecekler
Kızarmış yiyecekler pek çok rahatlık sunar. Yiyecekler çıtır dokularını korumak yerine ıslak ve kuru hale gelir ve aşırı yağa bulanır.
Bu sadece tadı bozmakla kalmaz, aynı zamanda hoş olmayan kokulara ve tüketildiğinde hastalık hissine de yol açabilir.
Bunun yerine, daha iyi bir alternatif onları kuru bir tavaya atarak yeniden ısıtmaktır.

Çok haşlanmış yumurta

Haşlanmış yumurtaların içinde çok miktarda su bulunur; bu su, mikrodalganın güçlü ışınlarıyla temas ettiğinde buhar oluşturur, basınç oluşturur ve patlar. Boom!
Bunun yerine yumurtayı tekrar kaynatın ya da ısıya dayanıklı bir tabağa koyun ve üzerine kaynar su dökün. Düzgün bir şekilde yeniden ısınması için 10 dakika bekletin.

Deniz ürünleri
Mikrodalgada pişirilen deniz ürünleri, tadını ve dokusunu bozarak iştah açıcı olmaktan çıkarabilir.
Örneğin, kalamarları mikrodalgada tekrar ısıtırsanız, lastik bantları çiğnemeye benzer lastiksi bir kıvam elde edilir.
Ayrıca mikrodalga fırınınızın ve deniz ürünleri yemeklerinizin yeniden ısıtıldıktan sonra yayılabileceği koku sizi anında erteleyebilir.
Birçok mutfak uzmanına göre bu yemekleri yeniden ısıtmanın pek iyi bir yolu yok.

Acı biber

Acı biberleri mikrodalgada ısıtmak bir kabustan başka bir şey değildir.
Biberler ısıtıldığında sizin ve çevrenizdekilerin sürekli öksürmesine, nefes alma sorunları yaşamasına ve gözlerinin yaşarmasına neden olabilecek gazlar açığa çıkarır.
Bunun nedeni, bu biberlerin aynı zamanda biber spreylerinde de kullanılan kapsaisin ile dolu olması ve bu bileşiğin mikrodalga fırınlama sırasında salınmasının yaratabileceği etkiyi açıklıyor.

Pirinç

Pirincin mikrodalgada ısıtılması veya yeniden ısıtılması, bir tür gıda zehirlenmesi olan kızarmış pirinç sendromuna neden olabilir.
Uygun olmayan kullanım ve depolama aynı zamanda B. cereus bakterisinin büyümesini de teşvik edebilir.
Gıda Güvenliği’ne göre, “B. cereus iki tür hastalığa neden olabilir: biri ishal ile karakterize edilir, diğeri ise bulantı ve kusmaya neden olan kusturucu toksin olarak bilinir. Kaynaklar arasında çeşitli gıdalar, özellikle de pirinç bulunur.”

Related Posts

Ayşe Kulin Hayal adlı kitabından anlatıyor: Yayıncı bana ahlaksız teklifte bulundu

Türk edebiyatının usta kadın yazarlarından olan Ayşe Kulin, en çok bilinen ve okunan yazarların başında geliyor. Yazarlık yolu da bir hayli çetrefilli geçti. Ayşe Kulin kitabını basmak için bir yayıncıyla görüşmesi gerekiyor ama işler hiç de istediği gibi gitmiyor. Nedeni ise, yayıncının yazara ahlaksız teklifte bulunmasıdır.

Hamburgerde koli basili çıktı. 1 kişi öldü 75 kişi hasta

Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden (CDC) yapılan açıklama tedirginlik yarattı. Ülkedeki 13 eyalette ünlü bir fast food zincirinin hamburgerlerinde koli basili bakterisi çıktı. Çıkan bakteri sonucunda 75 kişi …

Liam Neeson aksiyon filmlerine veda ediyor: ‘Seyirciyi kandıramazsınız’

Oyuncu Liam Neeson, muhtemelen 2025 yılında son kez bir aksiyon filminde rol alacağını belirtti.

Zamanda yolculuk olasılık dahilinde

Adam Fawer’ın ‘Mobius’ adlı yeni romanı Algan Sezgintüredi çevirmenliğinde April Yayınları tarafından yayımlandı.

Cuma hangi diziler var? 18 Ekim Cuma TV’de bu akşamki diziler

Cuma günü hangi diziler var? Cuma günleri TV’de hangi diziler var merak ediliyor. Bugün 18 Ekim 2024 Cuma günü Kanal D’de, NOW TV’de, Star TV’de, Show TV’de, TRT 1’de hangi diziler var belli oldu. Peki, Cuma hangi diziler var 2024? İşte Cuma akşamı …

Ufuk Özkan kimdir? Ufuk Özkan kaç yaşında ve nereli?

Ufuk Özkan kimdir? Ufuk Özkan kaç yaşında ve nereli? Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, 2 yıl önce boşandığı eşine nafaka düşürme davası açtı. Ardından, Ufuk Özkan kimdir ve ne iş yaptığı sorusu gündeme geldi. Ufuk Özkan’ın eski eşi kim? Detaylar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir